úw cloud onder controle

supported and managed by Flexyz & Lenovo

Local Cloud: het beste van twee werelden.

Organisaties willen meer taken veiliger, sneller en kostenefficiënter kunnen uitvoeren. Zeker in coronatijd een flinke uitdaging voor de IT-afdeling, die de oplossingen steeds vaker in de cloud ‘buiten de deur’ zoekt. Maar is dat wel altijd de beste optie?


IT staat onder hoge druk. Wensen vanuit de organisatie moeten meestal snel worden ingevuld. Niet voor niets dat bijvoorbeeld vergaderoplossingen of extra servercapaciteit buiten de deur worden gezocht, in de public cloud. Daar zijn de IT-middelen snel en gemakkelijk beschikbaar, ook voor organisaties die zelf niet de expertise in huis hebben voor een implementatie ‘on-premises’.

Deze onmiskenbare voordelen gaan echter gepaard met even onmiskenbare nadelen. Vergeleken met ‘eigen IT’ zijn publieke cloudoplossingen in veel gevallen duurder in gebruik, en lastiger in te passen in het beveiligingsbeleid vande organisatie.

Voordelen van de Local CloudHet is echter ook mogelijk om de voordelen van de cloud te combineren met de kracht van on-premises, bijvoorbeeld met de Flexyz Local Cloud die is ontwikkeld in samenwerking met Lenovo. Dit is een kant-en-klare oplossing die bestaat uit een mix van premium hardware en bewezen opensourcesoftware. De ‘Flexyz Local Cloud, powered by Lenovo’ is onder andere:

 • 1. Flexibel inzetbaar

  Grip op data is voor veel organisaties van groot belang. Dit kan zijn omwille van de gevoeligheid van de data, maar ook omdat bepaalde bedrijfsprocessen hierom vragen. Wij zien dit vaak bij productieorganisaties waar lage responstijden belangrijk zijn. De Flexyz Local Cloud kan daarom in een datacenter naar keuze worden geplaatst, of in de eigen serverruimte.

 • 2. Schaalbaar

  De Flexyz Local Cloud is leverbaar in verschillende configuraties, en daardoor geschikt voor zowel bijkantoren, het mkb als enterprises. Wanneer er structureel behoefte is aan meer opslag- en/of rekencapaciteit, voegt Flexyz eenvoudig nieuwe modules toe. Dit principe noemen wij ‘grow as you go’. Flexyz gebruikt hiervoor premium hardware van gerenommeerde leveranciers.

 • 3. Betrouwbaar

  De oplossing is volledig redundant opgebouwd. Dit betekent dat hardware- en softwarecomponenten dubbel zijn uitgevoerd. Dit maakt de Local Cloud ook geschikt voor het faciliteren van bedrijfskritische applicaties en is daarmee snel inzetbaar binnen de gehele organisatie.

 • 4. Veilig

  De Local Cloud wordt beheerd door de professionals van Flexyz, die ervoor zorgen dat de omgeving altijd up-to-date is. Door de inzet van de securitycomponenten van Juniper Networks bent u bovendien verzekerd van een uitgebreide netwerkbeveiliging.

 • 5. Kostenefficiënt

  Door de aanschaf (of indien gewenst lease) van premium hardware zijn de operationele kosten laag en voorspelbaar. Door de hardware te ‘verversen’ in plaats van te ‘vervangen’, komt u nooit voor een big bang te staan. Voor de Local Cloud betaalt u bovendien géén licentiekosten. Niet voor de storage én niet voor de virtualisatielaag.

Met de ondersteuning van Flexyz

Flexyz Local Cloud biedt kortom de flexibiliteit en snelheid die u gewend bent van de public cloud, maar met de veiligheid en betrouwbaarheid van een on-premises oplossing. Bovendien bent u verzekerd van het beheer en onderhoud van Flexyz, tot en met de virtualisatielaag en ongeacht de configuratie die u afneemt.

Maar onze dienstverlening gaat verder. Onze afdeling Operations monitort de beschikbaarheid van de Local Cloud 24/7. Indien nodig staan de professionals van Flexyz en Lenovo voor u klaar om ondersteuning te bieden. Juist dit aspect biedt de zekerheid dat uw systemen optimaal beschikbaar zijn.

Zijn specifieke systemen onmisbaar voor uw organisatie, dan bieden wij ook aanvullende serviceniveaus. Denk hierbij aan het monitoren van de servers en applicaties, het maken van periodieke back-ups en het uitvoeren van security-updates. U bepaalt zelf het gewenste serviceniveau dat u bovendien maandelijks kunt aanpassen. We bieden hierbij support voor zowel Windows- als Linux-systemen. Met deze aanpak biedt Flexyz een unieke mix van Software as a Service (SaaS) op uw eigen hardware, zelfs on-premises.


Meer weten over onze Local Cloud oplossing?

Kom in contact met één van onze experts

Ik ontvang graag de Local Cloud whitepaper met aanvullende informatie!


  .