úw cloud onder controle

supported and managed by Flexyz & Lenovo

Software, cloud & security

De voordelen van eigen hardware met de service en flexibiliteit van Flexyz, dat is de Flexyz local cloud.


IT staat onder hoge druk. Wensen vanuit de organisatie moeten meestal snel worden ingevuld. Niet voor niets dat bijvoorbeeld vergaderoplossingen of extra servercapaciteit buiten de deur worden gezocht, in de public cloud. Daar zijn de IT-middelen snel en gemakkelijk beschikbaar, ook voor organisaties die zelf niet de expertise in huis hebben voor een implementatie ‘on-premises’.

Deze onmiskenbare voordelen gaan echter gepaard met even onmiskenbare nadelen. Vergeleken met ‘eigen IT’ zijn publieke cloudoplossingen in veel gevallen duurder in gebruik, en lastiger in te passen in het beveiligingsbeleid vande organisatie.

Turnkey oplossing

De Local Cloud is een hostingoplossing ontwikkeld door Flexyz en Lenovo. Het bestaat uit een mix van premium hardware en bewezen open source software. De oplossing is volledig redundant opgebouwd. Dit betekent dat alle hardware en softwarecomponenten dubbel zijn uitgevoerd. De Local Cloud is uitermate geschikt voor de hosting van bedrijfskritische applicaties, en daarmee inzetbaar binnen uw gehele organisatie.

Schaalbaar vanuit standaardconfiguratie

De Flexyz Local Cloud is leverbaar in verschillende configuraties. Wanneer er structureel behoefte is aan meer opslag- en / of rekencapaciteit, voegt Flexyz eenvoudig nieuwe modules toe. Door de jaren heen worden er periodiek nieuwe modules bijgeplaasts, ook wel rolling upgrades genoemd. Hierdoor wordt de omgeving ‘ververst’ in plaast van ‘vervangen’ en zijn grote migraties of ‘big bangs’ verledentijd. Lees hier meer over de verschillende configuraties.

U bepaalt zelf waar de Local Cloud wordt geplaatst; volledig on-premise of in een datacenter naar keuze. Zo heeft u maximale grip op eigen data. Standaard levert Flexyz het beheer en onderhoud van de Local Cloud tot en met de virtualisatielaag. Onze afdeling Operations monitort deze dienstverlening 24/7. In geval van calamiteiten staan de professionals van Flexyz voor u klaar om ondersteuning te bieden.Overzicht support en servicelevels.

Veilig en beheerd

Ook aanvullende support op virtuele servers (vm’s) of applicaties behoort tot de mogelijkheden. Dit kan permanent worden ingeregeld wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe applicatie aan de omgeving wordt toegevoegd. Maar ook kort lopend support behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld ter ontlasting van uw eigen IT-afdeling. Bepaal per VM / applicatie het gewenste servicelevel. Virtuele servers die Flexyz voor u beheert worden gemonitord en ontvangen o.a. periodieke OS-updates. Ook off sites backups of replicaties kunnen uithanden worden genomen.

Daarnaast beschikt Flexyz ook over software en security specialisten. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een (periodieke) netwerk scan of voor advies bij vervanging of uitbreiding van netwerkcomponenten. Op het gebied van netwerk en securityoplossingen werkt Flexyz samen met Juniper Networks en Pulse Secure.


Onze Flexyz Cloud partners

Binnen het server-portfolio van Lenovo staat innovatie centraal, zodat u kunt beschikken over de meest betrouwbare servers ter wereld. Downtime kost immers geld, daarom kiest Flexyz voor de meest betrouwbare servers op de markt.

High-end routing en security-oplossingen staan hoog in het vaandel bij Juniper. Deze zijn met name op hun plaats in een omgeving waar veel van het netwerk wordt geëist, zoals hoge bandbreedtes en beschikbaarheid.

Systemen en applicaties moeten, vooral in deze tijd, ook buiten het kantoornetwerk toegankelijk zijn. Pulse Secure snapt deze uitdagingen als geen ander en levert met haar producten gemak voor de gebruikers en security voor de IT-beheerder.


Meer weten over onze Local Cloud oplossing?

Kom in contact met één van onze experts

Ik ontvang graag de Local Cloud whitepaper met aanvullende informatie.


    .